donderdag, 29. november 2007 - 14:06

Arrestatie na oproep tot aanvallen politie bij scholierendemonstratie

Almere

Donderdag 29 november heeft de recherche van district Zuid 's morgensvroeg een 27-jarige Almeerder in zijn woning in Almere Haven gearresteerd. De man wordt verdacht van het plaatsen van opruiende teksten en het aanzetten tot plegen van geweld tegen politiemensen. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld.

Op een in Almere onder scholieren zeer populaire website werd afgelopen maandag een oproep geplaatst die specifiek gericht was aan alle scholieren van Almere. In de oproep werden meerdere adviezen gegeven over hoe politiemensen konden worden belaagd en hoe arrestanten konden worden bevrijd.

Ook werden tips gegeven hoe je chaos kon veroorzaken en werd er een schatting gemaakt hoeveel agenten er waren tegenover een flinke hoeveelheid scholieren. Omdat de oproep doorspekt was met geweld tegen de politie en het openbaar gezag, startte een rechercheteam een onderzoek.

Dit leidde uiteindelijk tot de verdachte die, na overleg met een officier van justitie, vanmorgen in alle vroegte in zijn woning werd gearresteerd. Het onderzoeksteam heeft in de woning diverse computerapparatuur in beslag genomen.

De politie Flevoland waarschuwt dat tegen misdragingen of wangedrag direct zal worden opgetreden en doet een beroep op een ieders gezond verstand! Eerder werden bij ongeregeldheden in Almere al 11 scholieren gearresteerd.

Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt terzake vernieling, belediging en openlijke geweldpleging. Zij zullen zich binnenkort moeten verantwoorden bij Justitie.
Provincie:
Tag(s):