maandag, 19. februari 2007 - 18:55

Arriva laat alle bussen opnieuw keuren

Na de schokkende resultaten van de keuring van 22 bussen in Brabant laat Arriva al haar bussen in Nederland - ouder dan 1 jaar en waarvan de APK-keuring langer dan 3 maanden geleden verricht is opnieuw keuren door een onafhankelijke instantie. Hiermee wil de onderneming de onzekerheid over de veiligheid wegnemen bij de reiziger.

De door het RDW afgekeurde bussen hadden in de afgelopen maanden een veiligheidsinspectie ondergaan en het predikaat veilig gekregen. Nu blijkt dat ondanks deze inspectie een aantal bussen heeft gereden dat niet voldeed aan de door het RDW gestelde eisen. De veiligheidsinspecties en regelmatig onderhoud zoals door Arriva wordt verricht, moeten de veiligheid borgen. Toch worden naar aanleiding van de situatie in Brabant alle bussen ouder dan 1 jaar en waarvan de keuring langer dan 3 maanden geleden is verricht- opnieuw aan een APK-keuring onderworpen

De afgekeurde bussen zijn vandaag allen in de werkplaats nagelopen en waar mogelijk direct gerepareerd. Morgen is duidelijk hoeveel tijd nodig is voor herstelwerkzaamheden en een nieuwe keuring. Het RDW heeft hierin alle medewerking toegezegd.

Voor reizigers in Brabant heeft dit geen consequenties voor het reizen: er is voldoende materieel om de dienstregeling te kunnen uitvoeren.
Provincie:
Tag(s):