donderdag, 22. februari 2007 - 20:15

Arriva steekt hand in eigen boezem

Den Bosch

Hoge tijdsdruk, materieel met extra onderhoudsbehoefte en inspecties op de directe veiligheidsaspecten in plaats van de APK normen hebben geleid tot de afkeuring van de bussen in Brabant. Van de 22 gekeurde bussen is van 20 een rapportage ontvangen van het IVW. Een aantal van deze bussen vertoonden mankementen met een veiligheidsrisico, de overige zijn afgekeurd op andere APK aspecten.

Alles is erop gericht geweest reizigers vanaf 1 januari te kunnen vervoeren, dit is echter van invloed geweest op de grondigheid van de inspecties. Dat laatste is de verantwoordelijkheid die te allen tijde bij Arriva ligt.

De eerste afgekeurde bussen zijn inmiddels opnieuw APK gekeurd en worden weer ingezet. De overige bussen zullen in de komende weken de keuring ondergaan.

Eind 2007 worden de bussen vervangen door een geheel nieuw wagenpark, dat voldoet aan de EEV normen. Oorspronkelijk was het de bedoeling Euro4 bussen te leveren waardoor de bussen in juli 2007 geleverd zouden kunnen worden. Op uitdrukkelijk verzoek van de provincie werd in januari besloten EEV bussen aan te schaffen, waarvan de levertijd naar verwachting niet eerder dan eind van het jaar is. Uiteraard worden alle inspanningen verricht om dit proces nog te versnellen.
Provincie:
Tag(s):