dinsdag, 24. april 2007 - 9:23

Arriva waarschuwt reizigers voor gevolgen van acties

Friesland

Met ingang van maandag 23 april wordt door de vakbonden actie gevoerd in het openbaar vervoer. Arriva waarschuwt de reiziger voor ernstige verstoring van het openbaar busvervoer. Op dit moment is nog niet duidelijk welke verstoringen de acties precies tot gevolg hebben. Wel hebben de bonden een schema afgegeven. Op basis hiervan kan worden geconcludeerd dat tijdens de spits in ieder geval de bestemming bereikt kan worden, maar buiten de spits geen vervoer verzorgd wordt.

Arriva kan op dit moment niet precies aangegeven of dit inderdaad inhoudt dat er daadwerkelijk geen bussen rijden. Ook is niet duidelijk hoe de spits zal verlopen omdat De combinatie van acties waarbij niet gecontroleerd wordt met het geheel uitvallen van het vervoer in de dal kan leiden tot een ander reispatroon. Daarom wordt reizigers aangeraden om de website in de gaten te houden en voorbereid te zijn op de hinder.

Overigens rijden in Dordrecht en op de Waddeneilanden de bussen in ieder geval wel. Ook alle treinen van Arriva in Groningen en Friesland en op de MerwedeLingelijn rijden gewoon volgens de dienstregeling.

Vakbonden hebben de volgende acties aangekondigd:
Maandag 23 april tot en met zondag 29 april:
Aanvang dienst tot 09.00 uur: geen controle van vervoerbewijzen
Van 09.00 uur tot 16.00 uur: staking
Van 16.00 uur tot 19.00 uur: geen controle van vervoerbewijzen
Van 19.00 uur tot einde dienst: staking

Maandag 30 april en dinsdag 1 mei: staking

Vervolgens drie dagen geen controle van vervoerbewijzen, dan weer 3 dagen staking en zo afwisselend totdat er volgens de bonden een acceptabele CAO is.

Via www.9292ov.nl of 0900-9292 worden alle soorten reisinformatie verstrekt. Wij houden u op deze website op de hoogte van de actuele situatie rond de acties en de gevolgen ervan.
Provincie:
Tag(s):