maandag, 5. maart 2007 - 9:47

Asbestruiming Otapan begonnen

Rotterdam

Maandagochtend zijn, na jarenlang touwtrekken, de werkzaamheden aan de Otapan daadwerkelijk van start gegaan. Zo’n 77.000 kilo asbest zal komenden weken uit het schip worden verwijderd.

De Milieudienst van Rotterdam/Rijnmond zal de komende weken tijdens de sloop regelmatig metingen uitvoeren, zodat de omliggende bedrijven en woonwijk Charlois schoon blijven van asbest. De Otapan, een chemicaliëntanker uit 1965 is 170 meter lang. De asbest zit binnenin het schip als isolatie tussen wanden, rondom leidingen en ladingtanks.

De totale hoeveelheid die in de periode tussen maart en juni 2007 wordt afgevoerd, zal zo'n 200 ton zijn. Om de hoeveelheid asbest af te voeren zijn ongeveer 20 vrachtwagens nodig. De vrachtwagens rijden niet door de woonwijk maar van de Waalhaven naar het zuiden via het industrieterrein naar de snelweg.

Het inspectieteam bestaat uit verschillende partijen: ministerie van VROM, de Arbeidsinspectie, de brandweer, de DCMR Milieudienst Rijnmond en de gemeente Rotterdam. De VROM-Inspectie coördineert het toezicht.
Provincie:
Tag(s):