maandag, 12. februari 2007 - 21:00

Asielzoekers kunnen terug naar woningen na gaslek

Markelo

De asielzoekers die zondagmiddag hun woning moesten verlaten op het AZC terrein Klompjan in Markelo na een gaslekkage, konden vandaag weer terugkeren. Dit heeft de gemeente gemeld.

De bewoners moesten hun caravan zondag verlaten nadat er een lek was ontstaan in een propaangastank. Om de veiligheid van de bewoners te garanderen is er besloten om de bewoners tijdelijk in het naburig schoolgebouw “Elserike� en elders op het AZC-terrein onder te brengen.

Een specialistisch team heeft inmiddels herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de lekkende tank. Alle verwarmingsleidingen van en naar de caravans zijn gecontroleerd en in orde bevonden, waarop de bewoners terug konden keren naar hun onderkomen. Hoewel de lekkage niet kon worden aangemerkt als een rampstatus, zijn toch een aantal gemeentelijke processen in werking gesteld.

Burgemeester Bijleveld-Schouten laat weten ‘dankbaar’ te zijn dat de werkzaamheden voorspoedig zijn verlopen. Zij is blij met de inzet van alle hulpverleningsdiensten en met het geduld dat bewoners en leiding van het AZC wisten op te brengen in de opvanglocatie.
Provincie:
Tag(s):