zaterdag, 29. december 2007 - 14:21

Assen ondergedompeld in Chinese cultuur

Assen

Met de komst van het bijzondere Terracotta leger naar het Drents Museum staat ook Assen voor een groot deel van 2008 in het teken van China. Go China! Assen is een culturele ontmoeting waarin van 1 februari tot en 31 augustus allerlei ‘Chinese’ activiteiten plaatsvinden in Assen. Een verrassend programma voor jong en oud.

Het ‘Chinajaar’ gaat in februari spectaculair van start met een bijzondere voorstelling. De Chinese theatergroep Xi’an Song and Dance Troupe geeft in de TT hal drie maal een uitvoering van ‘Soul of China’. Het gaat om een theatrale voorstelling met indringende muziek en prachtige kostuums waarin een ode wordt gebracht aan een van de belangrijkste steden uit de Chinese geschiedenis: Xi’an. De stad is wereldwijd beroemd geworden door de vondst van het Terracotta Leger van de eerste keizer van China. Een aantal soldaten uit dit ‘leger’ wordt in 2008 in het Drents museum tentoongesteld.

Waar het in het begin van het jaar om theater gaat, staat in het weekend van 9, 10 en 11 mei de Chinese sport centraal. Tientallen sierlijke drakenboten kleuren dan onder luid tromgeroffel de kanalen van Assen. In het centrum worden Chinese sporten als Wushu, Tai Chi, draken- en leeuwendansen gedemonstreerd. Kijken en deelnemen voor jong en oud kan tijdens het unieke Chinese Vliegerfestival. Grote aantallen verlichte vliegers sieren dan de Baggelhuizerplas.

De afsluiting van GoChina! Assen is in het laatste weekend van augustus. Met open podia, lampionnen, tientallen kleine culturele en culinaire stands, muziek, dans, straattheater, workshops, culturele films en Chinese vervoermiddelen wordt Assen omgetoverd tot China Town.
Provincie:
Tag(s):