vrijdag, 9. november 2007 - 17:32

Asser wethouder Gerrit Piek vertrekt naar Zwolle

Assen

Wethouder Gerrit Piek(55) van de gemeente Assen vertrekt medio december naar Zwolle. Daar wordt hij wethouder financiën, ruimtelijke ordening en cultuur. De Zwolse gemeenteraad moet zijn benoeming nog officieel bevestigen. Piek heeft bijna tien jaar deel uitgemaakt van het college van b&w van Assen.

Piek maakt de stap van Assen naar Zwolle op verzoek van de Zwolse PvdA fractie die hem vroeg voor de functie. Zwolle is een snel groeiende provinciehoofdstad en in dat opzicht vergelijkbaar met Assen. De stad telt 115.000 inwoners.

Onder verantwoordelijkheid van Piek zijn de afgelopen jaren tientallen miljoenen geïnvesteerd aan onderwijshuisvesting in Assen. Hij wist ook een krachtige impuls te geven aan de sport in Assen. Veel sportaccommodaties zijn gerealiseerd of vernieuwd. Verder vonden in deze periode het EK en WK atletiek voor gehandicapten in Assen plaats. Om de groeiende verkeersstromen in en naar Assen in goede banen te leiden zijn en worden veel wegen aangepakt.

Piek kijkt met plezier terug op zijn bestuursperiode in Assen maar is ook toe aan een nieuwe uitdaging. Ook privé komt zijn aanstaande verhuizing op een geschikt moment. Deze beslissing en zijn keus voor een nieuwe stad geven hem dan ook “een goed gevoel�.

B & W van Assen begrijpen de keuze van Piek maar betreuren zijn vertrek. ,,Wij zullen hem natuurlijk erg missen als ervaren bestuurder die veel voor de stad heeft gedaan. Maar natuurlijk begrijpen wij deze stap heel goed� aldus burgemeester Sicko Heldoorn.
Provincie:
Tag(s):