woensdag, 12. december 2007 - 21:42

Assurantie Academie in Hoogeveen

Hoogeveen

Hoogeveen krijgt een hbo-opleiding, de Assurantie Academie. Het is een gezamenlijk initiatief van de Hogeschool Drenthe, het Alfacollege een Hoogeveense verzekeraars en assurantiebedrijven.

In aanwezigheid van wethouder Ton Bargeman en een tweetal VVD-raadsleden is hiertoe een intentieverklaring ondertekend. De deelnemende verzekeraars zijn TVM, Unigarant, Univé Hoogeveen en Assen, Vrieling Adviesgroep, de Witte Assurantiën en Uiterwijk Winkel Verzekeringen. Het idee voor een Assurantie Academie is enkele jaren geleden geboren bij de VVD afdeling Hoogeveen.

Het doel van de Assurantie Academie is dat Hoogeveen door middel van het aanbieden van hbo-onderwijs hoger opgeleide mensen aantrekt, waardoor de deelnemende verzekeraars beter kunnen beschikken over goed opgeleid personeel.

Met de Assurantie Academie wordt voor Nederland een unieke opleiding in de markt gezet: twee jaar voltijd onderwijs en twee jaar duaal onderwijs bij de deelnemende bedrijven. Voor mbo-studenten van het Alfacollege (en uiteraard ook van andere ROC's) die een specialisatie hebben gevolgd van bank- en verzekeringswezen, wordt het mogelijk om de studie in drie jaar te doen.

De nieuwe opleiding gaat het nieuwe schoolseizoen (2008-2009) van start.
Provincie:
Tag(s):