donderdag, 11. januari 2007 - 17:39

Auto belandt tegen boom; twee kinderen gewond

Elspeet

Een 46-jarige automobiliste uit Uddel is op woensdag (10/01) op de Uddelerweg met haar auto tegen een boom gebotst. Twee kinderen (11 en 12 jaar) die eveneens in de auto zaten raakten gewond; een derde kind (15 jaar) kwam, evenals de bestuurster met de schrik vrij. De weg is ter plaatse een tijd lang afgesloten geweest in verband met de afhandeling van het ongeval.

Bij de politie kwam rond 21.25 uur de melding van het ongeval binnen. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek het om een eenzijdige aanrijding te gaan. De vrouw en de 15-jarige konden de auto ongedeerd verlaten. Eén kind is met een hoofdwond naar een ziekenhuis in Zwolle overgebracht, een ander kind is met pijnklachten aan een arm naar een ziekenhuis in Apeldoorn overgebracht.

Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de vrouw met haar drie kinderen in de auto zat en op de Uddelerweg in de richting van Uddel reed. Door nog onbekende oorzaak is de auto met de wielen in de berm terecht gekomen, waarna deze een boom raakte, ging draaien en uiteindelijk tegen een andere boom tot stilstand is gekomen. Er raakte niemand in de auto bekneld, maar de brandweer heeft de auto wel opengeknipt om een van de slachtoffers zo stabiel mogelijk uit de auto te kunnen halen.

De politie heeft de weg in beide richtingen een tijd lang afgesloten, zodat de verkeers-ongevallendienst van de politie, verschillende hulpdiensten en de sleepdienst hun werk konden doen.
Provincie:
Tag(s):