dinsdag, 13. maart 2007 - 9:24

Auto belt bij diefstal

Maastricht

Jaarlijks worden er in ons land vele duizenden auto's gestolen. Slechts de helft daarvan wordt teruggevonden. Door een samenwerking tussen Vodafone en Technocon, wordt een gestolen auto met een ingebouwd diefstalsysteem van Technocon in 98% van de gevallen teruggevonden. Bij ongeautoriseerd gebruik belt de auto onmiddellijk naar de meldkamer en kan meteen actie worden ondernomen. Vodafone realiseerde onlangs de 10.000e aansluiting bij Technocon.

Bij het starten van de auto moet de bestuurder zich identificeren. Wanneer de auto ongeautoriseerd wordt gebruikt, belt het diefstalopsporingssysteem met ingebouwde simkaart via het mobiele netwerk onmiddellijk naar de meldkamer.

Via het ingebouwde GPS systeem is het voertuig vanuit de meldkamer zeer nauwkeurig te volgen in heel Europa en Noord-Afrika. De meldkamer staat in direct contact met de autoriteiten, zodat meteen kan worden ingegrepen. Technocon is het grootste bedrijf in Nederland, dat op deze manier gebruikt maakt van mobiele diensten in de strijd tegen autodiefstal.
Categorie:
Tag(s):