donderdag, 19. april 2007 - 16:42

Auto door twee treinen geramd

Leveroy

Op een spoorwegovergang in Leveroy, die valt onder de gemeente Nederweert, heeft donderdagmiddag een personenauto twee aanrijdingen weten te veroorzaken met twee verschillende treinen.

Rond half twee reed een 73-jarige bestuurder uit Maastricht door een nog onverklaarbare oorzaak de bewaakte spoorwegovergang op aan de Kelperweg in Leveroy. Op dat moment kwam er een passagierstrein aan die tegen de auto aan botste.

De auto kwam door de klap op het andere spoor terecht. Omstanders, die het zagen gebeuren, spoedde zich naar de bestuurder die op het spoor bleef stil staan. Daar probeerde omstanders en het slachtoffer dat ongedeerd bleef de auto van de overgang af te halen. Op het moment dat ze inzagen dat dit niet ging lukken, kwam er een goederentrein, die met volle vaart op het voertuig inreed.

De auto, die onder de trein terecht kwam raakte onherstelbaar beschadigd. Ook de trein liep flink schade op. De omstanders en het slachtoffer kwamen met de schrik vrij. Door de aanrijding moeten reizigers tussen Roermond en Weert rekening houden met een vertraging van 30 tot 60 minuten. Door de aanrijding rijden er tussen Roermond en Weert geen treinen maar bussen. Volgens ProRail gaat de stremming nog tot de avondspits duren.
Provincie:
Tag(s):