zondag, 23. december 2007 - 14:11

Auto te water eist tweede leven

Lopik

Het auto-ongeluk dat zaterdagavond plaatsvond op de M.A. Reinaldaweg in Lopik heeft een tweede mensenleven geëist. Zaterdagavond 22 december vond op de M.A. Reinaldaweg een eenzijdig verkeersongeval plaats waardoor het voertuig met drie personen in het water raakte. Een van de inzittenden, een 46-jarige man uit Amsterdam, kon direct uit de auto springen en bleek na onderzoek in het UMC ongedeerd te zijn. De bestuurder van de auto, een 38-jarige man uit Nieuwe Niedorp, werd eveneens uit het water gehaald en overleed later in het ziekenhuis. De derde inzittende, een 27-jarige man uit Nieuwe Niedorp, kon door duikers van de brandweer uit het water worden gehaald en werd in kritieke toestand naar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Daar overleed de man zondagavond.

Omstreeks 22.45 uur kreeg de politie de melding van het ongeval binnen. Ter plaatse bleek het te gaan om een eenzijdig ongeval. Uit verklaringen bleek dat de bestuurder voor een verkeersbord moest uitwijken en daardoor de macht over het stuur verloor. Hierdoor raakte de auto in een naastliggende sloot.

Diverse omstanders hebben hulp verleend waaronder een getuige die in het water sprong om de slachtoffers te helpen en een ander die zijn takelwagen haalde om de brandweer te assisteren bij het takelen van de auto. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):