woensdag, 13. juni 2007 - 20:54

Auto’s verven als protest tegen verkeersonveiligheid

Dalen

Kinderen gingen vandaag massaal de straat op tijdens de Nationale Straatspeeldag van Veilig Verkeer Nederland. Op deze manier protesteerden de kinderen tegen de verkeersonveiligheid in hun buurt of wijk. Straten werden voor één keer afgesloten voor het verkeer zodat de straat tot een veilige speelplek voor kinderen kon worden verklaard.

Buurtvereniging De Bente in Dalen greep de Nationale Straatspeeldag aan als protest tegen de toenemende verkeersonveiligheid in de Bentebuurt. Ondanks de plaatsing van 30 – kilometer borden heeft dit niet het gewenste resultaat. Alle basisschoolkinderen uit Dalen waren uitgenodigd om naar het grasveld op de hoek De Bente/Kymmelskampen te komen om hier deel te nemen aan verschillende activiteiten. Er was een springkussen, er was een goochelaar er kon pannavoetbal worden gespeeld en er kon een auto worden geverfd (zie foto).

De hoge snelheden in buurten en wijken blijven een groot probleem in Nederland en dragen ertoe bij dat ouders hun kinderen niet meer buiten laten spelen. Dit blijkt uit recent onderzoek van Veilig Verkeer Nederland onder de deelnemende organisatoren van de Nationale Straatspeeldag.

81% van hen stelt dat automobilisten zich niet aan de snelheidslimiet in de straat houden. De overige 19% dringt aan op een nog lagere snelheidslimiet in de straat. Te hard rijden is de meest gesignaleerde vorm van verkeersoverlast in de eigen buurt. Dit probleem vindt ook zijn weerslag in de verkeersdoden over 2006: maar liefst 41 kinderen in de leeftijd van 4-15 jaar zijn in 2006 omgekomen in het verkeer. Dat waren er 10 meer dan in 2005.
Provincie:
Tag(s):