donderdag, 26. april 2007 - 10:05

Autocross incident opgelost door vele getuigen

Makkinga

De politie heeft het onderzoek naar aanleiding van de ongeregeldheden bij een autocross aan de Oosterhuisweg in Makkinga op de Tweede Paasdag afgerond. Tijdens het onderzoek werden zes verdachten aangehouden. Het resultaat van het onderzoek is mede te danken aan de grote bereidheid van getuigen en aangevers om verklaringen af te leggen zowel op de Tweede Paasdag als in het latere onderzoek.

Na afloop van de autocross moest de politie tot twee keer ingrijpen om de rust te herstellen. Twee groepen, bij elkaar volgens getuigen zo’n 30 man, waren met elkaar slaags geraakt. De aanleiding was vermoedelijk de diefstal van een mobiele telefoon. Hierbij werden er mensen bedreigd, er werd met een auto op een groep ingereden en er werd met een stroomstootwapen, een mes en een boksbeugel gezwaaid.

Diezelfde dag kon de politie al een 22-jarige inwoner van Oosterwolde en een 28-jarige inwoner van Makkinga aanhouden. De Oosterwoldiger werd aangehouden op verdenking van de diefstal van de mobiele telefoon. Na verhoor en een proces-verbaal mocht hij het politiebureau verlaten. De man uit Makkinga werd aangehouden voor het bezit van een stroomstootwapen. Hij mocht het politiebureau verlaten met een bekeuring van 220 euro.

In de week na de autocross startte een politie een onderzoek. Tijdens dit onderzoek werden 15 mensen gehoord om duidelijkheid te krijgen over wat er zich nu precies op Tweede Paasdag had afgespeeld. Op 17 april werden vier inwoners van Oosterwolde van 21, 23, 28 en 34 jaar aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen personen en goederen. De 23-jarige en 34-jarige werden tevens aangehouden op verdenking van bedreiging door middel van een boksbeugel en respectievelijk een mes.

De 21-jarige verdachte werd daarnaast nog aangehouden op verdenking van het met een auto inrijden op groep mensen. Deze laatste verdachte werd voorgeleid aan de rechter-commissaris, waarna hij in bewaring werd gesteld. De overige verdachten konden na verhoor en proces-verbaal het politiebureau verlaten, dit in afwachting van verdere strafvervolging.
Provincie:
Tag(s):