donderdag, 8. maart 2007 - 15:37

Autodief zonder rijbewijs

Rotterdam

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft woensdag 7 maart 2007 om 14.05 uur een 26-jarige Rotterdammer aangehouden die in een gestolen auto reed. Hij reed op de rijksweg A13 ter hoogte van Delft en negeerde stoptekens. Hij is na een korte achtervolging tot stoppen gedwongen.

De man is samen met zijn drie inzittenden overgedragen aan de politie Rotterdam Rijnmond. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs en negeren van het stopteken.

Medewerkers van de Verkeerspolitie signaleerden de bestuurder in een gestolen Nissan 100 NX. De man was een bekende van de politie. Vorige week was hij ook bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Hij maakte er een sport van om de politie voor te blijven, wat regelmatig gepaard ging met verkeersgevaarlijk gedrag. In de laatste briefing was bekend gemaakt dat hij in een gestolen auto rondreed.

Bij het zien van de politieauto trachtte hij zich te onttrekken aan de staandehouding. Met behulp van een extra surveillanceauto is de man tot stoppen gedwongen. Hij reed niet alleen in een gestolen auto, maar stond ook gesignaleerd voor opsporing, aanhouding en voorgeleiding. Dat laatste vond, samen met zijn passagiers, plaats op bureau Rotterdam Noord. De gestolen auto is inbeslaggenomen zal teruggaan naar de rechtmatige eigenaar.
Provincie:
Tag(s):