vrijdag, 26. januari 2007 - 14:58

Autodieven drukken politieauto bijna van de weg

Utrecht

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politie politiediensten (KLPD) is op zoek naar drie jonge mannen die vrijdag 26 januari 2007 rond 09.30 uur op de Ds. Martin Luther Kinglaan in Utrecht met een gestolen auto een aanrijding veroorzaakten.

Omstreeks 09.20 uur zagen medewerkers van de Verkeerspolitie van het KLPD op de Rijksweg A2 ter hoogte van Breukelen drie jongen mannen in een Renault Megane rijden. Zij vielen op omdat het voertuig mistlampen voerde en zij de autogordel niet droegen.

De bestuurder kreeg het teken ‘Volgen Politie’ en op dat moment reed hij met hoge snelheid over de vluchtstrook weg. Ter hoogte van ‘Hooggelegen’ drukte de bestuurder de politieauto bijna van de weg en nam op het laatste moment de afslag naar verkeersplein ‘Hooggelegen’.

De politieauto kon door deze manoeuvre niet direct mee. Even later zagen de medewerkers van de Verkeerspolitie dat met het voertuig op de Martin Luther Kinglaan een aanrijding had plaatsgevonden met een andere personenauto. De auto's raakten hierbij licht beschadigd. De drie mannen zijn te voet gevlucht.Uit informatie bleek dat de Renault op 23 januari 2007 in de regio Utrecht was ontvreemd.

De bestuurder was een vermoedelijk van Noord Afrikaanse afkomst, in de leeftijd van ongeveer 18 a 19 jaar, klein slank postuur en droeg een zwart jack. Hij had kort zwart haar met krulletjes boven op en was net naar de kapper geweest.

Getuigen kunnen zicht melden bij de Verkeerspolitie in Driebergen op 0343-535353
Provincie:
Tag(s):