donderdag, 1. februari 2007 - 8:41

Autodieven stranden na schietincident

Apeldoorn

De politie van Twente heeft donderdagochtend, na een schietincident en een wilde achtervolging, in Apeldoorn een 18-jarige man uit Tilburg weten aan te houden. Surveillerende agenten in Twente wilden kort voor 02.00 uur in Rijssen de bestuurder van een BMW controleren.

Deze onttrok zich aan de controle en reed er van door in de richting van Hengelo. In de stad aangekomen, keerde de bestuurder en trachtte daarbij een politieauto te rammen. De vlucht zette zich voort via de A35 en A1 richting Deventer.

De bestuurder reed met zeer hoge snelheid en besloten werd de auto te volgen en via de regionale meldkamer Twente werden de omliggende politiekorpsen geïnformeerd. De hoop was erop gericht dat de bestuurder de snelweg zou verlaten en zich ergens vast zou rijden.Bij Deventer werd de volgactie door de politie IJsselland overgenomen.

Bij de afslag Apeldoorn-Voorst verliet men inderdaad de snelweg en reed men via de Zutphensestraat richting het centrum van Apeldoorn.Vlak voor de A 50 stopte de bestuurder en leken de verdachten zich over te geven. Op het moment dat de agenten uitstapten, keerde de bestuurder een reed op de agenten in. Hierbij heeft één van hen gericht op de voorbanden geschoten. Deze raakten lek en na een paar honderd meter lieten de dieven de auto achter en vluchtten te voet via een weiland.

Meerdere politie-eenheden zochten naar de verdachten en een politiehond vond één van hen. Hij had zich in een sloot verstopt. De zoektocht naar de andere verdachte heeft tot nu toe geen resultaat opgeleverd.De politie stelt een verder onderzoek in.

De auto bleek op 29 januari j.l. in het Gelderse Zeddam te zijn gestolen.
Provincie:
Tag(s):