dinsdag, 15. mei 2007 - 9:55

Automobilist aangehouden voor asociaal rij gedrag en doorrijden na ongeval

Terwispel A7

Een 45-jarige automobilist is dinsdagochtend in een woning in Tzum aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een aanrijding, het vertonen van gevaarlijk rijgedrag en het verlaten van de plaats van een ongeval.

Een 27-jarige automobilist uit Heerenveen reed maandagochtend rond 07.00 uur over de A7 in de richting van Drachten. De bestuurder reed over de linkerbaan om zo een aantal auto’s te kunnen inhalen. In zijn spiegel zag hij een automobilist naderen, die vervolgens ging bumperkleven. De Heerenvener tikte even zijn rem aan om de bestuurder, de 45-jarige inwoner van Tzum, duidelijk te maken dat hij dit niet prettig vond.

Nadat de 27-jarige automobilist de auto’s had ingehaald ging hij naar rechts. De bestuurder uit Tzum haalde de Heerenvener in en ging ook naar rechts. Hij trapte vervolgens vol op de rem en de bestuurder uit Heerenveen kon dan ook niet anders dan een noodstop maken om zo een aanrijding te voorkomen. Tijdens de noodstop stuurde hij naar links en raakte de auto van een 43-jarige automobilist uit Koudum.

De Heerenvener stuurder vervolgens naar rechts en belandde via de berm in een sloot. Het slachtoffer werd met nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De automobilist uit Tzum reed door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De bestuurder uit Koudum en een ooggetuige noteerden het kenteken van de bestuurder uit Tzum. De verdachte werd vanochtend, dinsdag, in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):