zondag, 23. september 2007 - 13:12

Automobiliste met fles bekogeld tijdens wilde achtervolging

Posterholt

De politie heeft vrijdagnacht vier jongens in leeftijd van 18 tot 20 jaar, uit Echt, Sittard en Stevensweert aangehouden nadat zij een 19-jarige vrouw uit Roermond hadden achtervolgd in hun voertuig.

Een van de vier mannen werd kort daarvoor door een vriendin van het latere slachtoffer aangesproken bij een dancing in het Duitse Overbruch. Hij stond daar buiten te plassen. Dat leidde tot een woordenwisseling tussen de vier verdachten en de vriendengroep van de vrouw uit Roermond.

Toen de vrouw naar huis reed werd zij door de mannen achtervolgd. Vanuit de auto werd een fles naar de auto van het slachtoffer gegooid. Omdat de vrouw bang was reed zij met een snelheid van boven de 100 km / uur, om bij de verdachten weg te komen. Hierna werd door de passagier in de auto en een persoon die rechts achterin zat, met een riem met een gesp tegen de auto van het slachtoffer geslagen. De gesp schoot los, waardoor de vrouw gewond raakte aan haar hand. Even later stonden de mannen de vrouw bij een rotonde op te wachten, waarna de vrouw in paniek haar voertuig omkeerde en met hoge snelheid vluchtte achterna gezeten door de verdachten. Na een wilde achtervolging door enkele plaatsen in de gemeente Roerdalen keerde de achtervolgende auto uiteindelijk in Melick en kon de vrouw de politie waarschuwen. De politie kon de mannen uiteindelijk aanhouden.

De verdachten wordt poging tot doodslag, c.q. zware mishandeling, openlijke geweldpleging en vernieling ten laste gelegd. Zij zijn voor verhoor ingesloten en in verzekering gesteld. Een van de vier, een 18-jarige jongeman uit Echt, is inmiddels in vrijheid gesteld. Hij bleek niet te hebben meegedaan aan de actie van zijn vrienden, meldt de politie.
Provincie:
Tag(s):