woensdag, 7. november 2007 - 20:25

Automobilisten verdwijnen na aanrijding met fietsers

De politie is op zoek naar twee nog onbekende automobilisten die dinsdag aan het eind van de middag in Vries en Zuidlaren twee fietsers hebben aangereden en daarna zijn verdwenen. Eén van de fietsers raakte hierbij gewond en heeft zich onder dokters behandeling moeten stellen.

Omstreeks 17:30 uur verleende op de kruising van de Annerweg met de Infanterielaan in Zuidlaren een automobilist geen voorrang aan twee meisjes die op het fietspad van de Annerweg fietsten. Eén van hen, een 12 jarig meisje uit Zuidlaren, botste tegen de auto en rolde via de motorkap van de auto op de weg.

Het meisje raakte niet gewond, de automobilist stapte nog wel even uit en na het bekijken van zijn auto stapte hij weer in en verdween zonder zich verder om het meisje te bekommeren. De fiets van het meisje had schade aan de voorvork en het voorwiel. De politie wil graag in contact komen met deze automobilist. Het gaat om een man met een stevig postuur van rond de 40 à 50 jarige en hij reed in een grijze sportieve auto met uitklapbare koplampen, striping en getinte ramen

Op de Asserstraat in Vries botste rond 18.00 uur een nog onbekende automobilist achter op de fiets van een 13 jarige meisje uit die plaats. Het meisje fietste op dezelfde weg en de aanrijding gebeurde vlak voor de rotonde in deze weg in de buurt van de kerk. Het meisje viel met haar hoofd op de weg. De automobilist stapte uit en nadat hij gevraagd had hoe het met haar was reed hij weer weg.

Het meisje raakte licht gewond aan haar hoofd en brak een botje in haar hand. Ze heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Haar fiets raakte licht beschadigd. De politie vraagt deze automobilist om contact op te nemen met de politie. Dit kan via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):