dinsdag, 30. oktober 2007 - 20:40

Autosnelweg A37 open voor verkeer

Regio

Woensdag is, binnen de afgesproken planning, de autosnelweg A37 klaar, vanaf woensdag kan het verkeer gebruik maken van de 4 nieuwe rijstroken van de A37 tussen het knooppunt Holsloot en de Duitse grens.

Met de verdubbeling van dit laatste traject is de ombouw van de 42 kilometer N37 naar A37 een feit. Daarmee is een belangrijke schakel in de wegverbinding tussen Hoogeveen en Meppen voltooid.

Bij de aanleg van het laatste gedeelte A37 is in de periode februari 2006 tot november 2007 ruim 18 kilometer autosnelweg aangelegd. Het verkeer kan de komende jaren vlot, veilig en comfortabel gebruik kan maken van deze nieuwe snelweg.

Naast de 4 rijstroken zijn ook diverse faunapassages aangelegd en viaducten aangepast en of vernieuwd. Ook is er op verzoek van Transport en Logistiek Nederland een extra verzorgingsplaats gerealiseerd nabij de Duitse grens. De verzorgingsplaats Oosterveen (met een ruimte voor 40 vrachtwagens) zal naar verwachting in november worden opengesteld voor het verkeer.

De officiële opening van de A37 vindt waarschijnlijk plaats in januari 2008 door minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat en Duitse Bundesminister Tiefensee.

De komende periode zal de aannemer nog benutten om de laatste restpuntjes weg te werken. Op het nieuwe traject geldt een maximum snelheid van 120 km/uur. Ter hoogte van de zuidelijke oprit Klazienaveen is nog een snelheidsbeperking geldig van 90 km/uur wegens een nog te bouwen geluidsscherm door de gemeente Emmen.
Provincie:
Tag(s):