donderdag, 29. november 2007 - 22:55

AZ breekt record dankzij nipte winst op Larissa

(Elfvoetbal) Makkelijk ging het niet, maar AZ heeft tegen het Griekse Larissa drie punten in de wacht gesleept. Die overwinning was niet alleen mooi met het oog op het bereiken van de volgende ronde van de UEFA Cup, maar ook op een ander vlak.

AZ brak met de zege namelijk een mooi record. De Alkmaarders wisten al hun 32 Europese thuisduels minimaal gelijk te spelen. Het oude record was in handen van Ipswich Town, dat op eigen bodem 31 maal ongeslagen bleef.

AZ begon het duel stroef. De Grieken stonden goed en de thuisploeg had moeite de aanvallers te bereiken. De ploeg kreeg dan ook weinig kansen. Moussa Dembélé wist de bal in de 77ste minuut eindelijk in het Griekse doel te werken. In de slotfase kreeg Julian Jenner nog een goede kans om de wedstrijd defintief te beslissen, maar hij faalde.

Van Gaal had een basisplaats ingeruimd voor Haris Medunjanin, die als spits goed had gepresteerd bij Jong AZ. De linkspoot kwam er echter in deze krachtmeting niet aan te pas. Er viel maar weinig te genieten voor het publiek.

Boy Waterman moest zich al vroeg laten vervangen na een ongelukkige botsing. Sergio Romero mocht zijn belofte inlossen als groot talent. Hij bleef overeind. AZ staat nu derde in Groep A, maar heeft twee verliespunten minder dan nummer twee Zenit Sint-Petersburg. Volgende week kan AZ zich plaatsen voor de volgende ronde door van 1. FC Nürnberg te winnen.
Categorie:
Tag(s):