zondag, 25. februari 2007 - 15:04

AZ en Ajax in balans

AZ en Ajax hebben elkaar in evenwicht gehouden, zodat PSV weer de lachende derde is. In Alkmaar werd het 1-1, door goals van Perez en Martens.

In de eerste helft waren er wat kansjes over en weer. Na tien minuten was Koevermans gevaarlijk met een kopbal. Vlak daarna kreeg Jenner een grote kans op de openingstreffer. Davids hinderde hem net genoeg om niet tot scoren te komen. Ajax stelde daar een bal op de paal tegenover van Huntelaar, na een vrije trap van Stam. Koevermans en Huntelaar kregen allebei nog een mogelijkheid op de openingstreffer, maar ze faalden. Vlak voor rust kreeg het duel een andere wending, toen Davids zijn tweede gele kaart ontving binnen drie minuten. Met tien man ging Ajax de kleedkamer in.

Na de thee kwam Ajax vreemd genoeg sterker het veld op dan de thuisploeg. Met een man minder zorgde Perez voor de 0-1. Daarna mocht Ajax nog steeds ongehinderd de aanval opzoeken. De 0-2 zat er echter niet in. AZ scoorde wel uit een spaarzame kans. De Zeeuw torpedeerde keeper Stekelenburg en bracht daarna Martens in stelling. Zijn goal werd, tot onvrede van de Amsterdammers, gewoon goedgekeurd.
Categorie:
Tag(s):