zondag, 29. april 2007 - 16:47

AZ laat kampioenschap liggen

AZ heeft in het Woudestein Stadion tegen Excelsior het kampioenschap aan zich voorbij laten gaan. Het verloor 3-2 en speelde de wedstrijd uit met tien man. Hoewel AZ sterk aan de wedstrijd begon, waren het de couteraanvallen van Excelsior die voor echte dreiging zorgen. Slory was de gevaarlijste man aan de kant van Excelsior en hij was het ook die in de 18e minuut Boy Waterman voorbij speelde, waarna hij door de AZ-doelman werd neergehaald. Dat resulteerde in een rode kaart voor Waterman en een strafschop voor Excelsior, die benut werd door Luigi Bruins.

Lang duurde die voorsprong echter niet. Simon Cziommer maakte in de 24e minuut gelijk, door een vrije trap prachtig in te schieten.

In de tweede helft was het Henrico Drost die de stand op 2-1 zette, na een snoeihard schot dat via de onderkant van de lat net over de lijn neerkwam en zo het doel uit stuiterde. De assistent-scheidsrechter en scheidsrechter Bossen kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat de bal over de lijn was geweest en kenden het doelpunt toe.

Tien minuten later werd het pas echt spannend, toen Danny Koevermans in een onoverzichtelijke situatie de bal erin kopte. AZ bleef aanvallen en raakte via Koevermans zelfs nog de paal, maar lette niet meer op het eigen doel in de aanvalsdrang, waardoor Excelsior een aantal keer gevaarlijk werd en zelfs de overwinning afdwong door een doelpunt van Johan Voskamp in de blessuretijd van de tweede helft.

Uiteindelijk wordt AZ zelfs nog derde, nadat ze door Ajax en PSV, die kampioen werden, ingehaald zijn op de ranglijst. AZ komt uit tegen FC Twente in de Play-Offs.
Categorie:
Tag(s):