woensdag, 14. februari 2007 - 22:52

AZ speelt sensationeel gelijk tegen Fenerbahce

AZ heeft in Istanbul in een spectaculaire wedstrijd met 3-3 gelijkgespeeld tegen Fenerbahce. Beide ploegen begonnen de partij met een gehavend elftal.

Door blessureleed moesten zowel Zico (Fenerbahce) als Louis van Gaal (AZ) inventief zijn met hun opstelling. Ondanks het ontbreken van smaakmakers als Mateja Kezman (Fenerbahce) en Arveladze (AZ) maakten beide ploegen er een zeer aangename wedstrijd van.

Demy de Zeeuw bekroonde het overwicht van AZ in het eerste gedeelte van de wedstrijd met een doelpunt in de vijftiende minuut, maar Fenerbahce werd gedurende de eerste helft sterker. Ze maakten dan ook in de 28-ste minuut via Tumer Metin de gelijkmaker.

Ondanks de gelijkmaker was het woord in de tweede helft weer aan AZ. Nourdin Boukhari maakte in de 61-ste minuut de 1-2. Invaller Julian Jenner, hij kwam door een tactische omzetting in het veld voor Molhoek in de 32-ste minuut, bekroonde een minuut na de treffer van Boukhari zijn invalbeurt met een doelpunt.

AZ wist de voorsprong echter niet te behouden. Fenerbahce kwam via Tuncay en wederom Tumer Metin op 3-3. De ploeg van Louis van Gaal heeft met deze uitslag een goed zicht op het behalen van de volgende ronde. De return staat gepland op donderdag 22 februari.