donderdag, 24. mei 2007 - 13:12

AZC Crailo opent haar deuren weer

Laren

Azc Crailo in Laren wordt opnieuw het grootste azc van het COA. Vanaf juli krijgt het COA de beschikking over deze locatie, die tot maximaal 900 bewoners kan huisvesten. Woensdag 23 mei werd daarover overeenstemming bereikt in de Larense gemeenteraad. Het centrum mag vijf jaar open blijven, daarna moet het plaats maken voor onder andere natuurontwikkeling.

De uitkomst van de raadsvergadering is opmerkelijk omdat het college van B en W eerder het COA per brief had laten weten tegen heropening te zijn. Het college adviseerde de raad niet in te gaan op het COA-verzoek. "Maar de raad heeft ingezien dat ons verzoek om heropening niet alleen een zakelijke vraag was, maar ook een humane. We kunnen asielzoekers tenslotte niet op straat laten of in tenten onderbrengen", aldus een verheugde algemeen directeur van het COA Nurten Albayrak na afloop van de raadsvergadering.

Voor het COA is de capaciteitsuitbreiding die hierdoor ontstaat van belang, omdat de uitstroom van asielzoekers stagneert terwijl de instroom licht toeneemt. "Het capaciteitstekort dat in de komende maanden dreigde te ontstaan kunnen we nu op een goede manier het hoofd bieden", aldus Nurten Albayrak.
Provincie:
Tag(s):