maandag, 26. november 2007 - 19:56

AZM ontwikkelt Safety-bag voor persoonlijke spullen slachtoffer

Maastricht

Het academisch ziekenhuis Maastricht heeft een patiënten-Safetybag ontwikkeld waarin persoonlijke bezittingen kunnen worden opgeborgen van een slachtoffer, wanneer een ambulance naar een melding gaat. Het komt steeds vaker voor dat persoonlijke spullen kwijtraken, en vaak is het niet duidelijk waar de eigendommen zijn achtergebleven; op de plaats van het ongeval, in de ambulance, op de EHBO etc.

De patiënten-Safety-bag moet onderzoek naar locatie vermissing of locatie eigendommen voorkomen. Bij het eerste contact tussen patiënt en hulpverlener bergt de laatste de eigendommen op in de Safety-bag. De gesloten Safety-bag wordt telkens samen met de patiënt overgedragen. Elke overdracht wordt geregistreerd en is traceerbaar door het unieke volgnummer van de Safety-bag en de afscheurbare registratiestrook. Zo vindt ook de overdracht naar patiënt, naaste of betrokkene plaats.

Op initiatief van het azM zal deze Safety-bag-procedure bij alle Limburgse ambulancediensten en ziekenhuizen zo werken. Dit zijn: azM, Traumacentrum Limburg, Atrium Medisch Centrum Parkstad, VieCurie medisch centrum Venlo, Laurentius Ziekenhuis Roermond, Orbis Medisch en Zorg Concern, St. Jans Gasthuis Weert, GGD Zuid Limburg, RAV Limburg Noord.

De eerste Safetybags worden dinsdagmiddag in het azM uitgereikt aan de hoofden van de Limburgse Spoed Eisende Hulpen en Ambulancediensten.
Provincie:
Tag(s):