vrijdag, 13. april 2007 - 19:04

Babylijkje gevonden in Amsterdam-Noord

Amsterdam

In het water van het Noord-Hollandskanaal aan de Buiksloterdijk is woensdagmiddag het lijkje van een baby aangetroffen. Inmiddels heeft sectie op het lichaampje plaatsgevonden. Vaststaat dat het om een voldragen kindje gaat dat al enige tijd in het water moet hebben gelegen. Het lijkje is woensdag al aangetroffen, maar de politie heeft vrijdag de informatie pas naar buiten gebracht.

Woensdagmiddag 11 april rond 16.30 uur deed een inwoner van Amsterdam-Noord een vreselijke ontdekking. Hij trof in het water van het Noord- Hollanskanaal langs de Buiksloterdijk, ter hoogte van het de hoek Buiksloterdijk en het Volewijkspark een plastic zak aan tussen het zwerfvuil. Toen de man de zak met een hark naar zich toe trok om te kijken wat erin zat scheurde deze open en werd een gedeelte van het babylijkje zichtbaar. De vinder alarmeerde direct de politie.

Onmiddellijk werd een grootschalig forensisch onderzoek gestart. Ook is er sectie verricht op het lichaam van het slachtoffertje. De politie is onder andere bezig met een buurtonderzoek.

Op dit moment tast de politie nog in het duister over de herkomst van de baby. Bureau Zedenpolitie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden. Zij kunnen telefonisch contact opnemen met het onderzoeksteam via de telefoonnummers: 020 - 5592585 of 0900 - 8844
Provincie:
Tag(s):