vrijdag, 13. april 2007 - 22:13

Balkenende en Vogelaar bezoeken Arnhem

Arnhem

Premier Balkenende brengt op dinsdag 17 april en woensdag 18 april 2007 een werkbezoek aan de regio Arnhem. Het bezoek staat in het teken van sociale samenhang, één van de zes pijlers van het Coalitieakkoord. Het accent ligt op participatie, zowel van mensen die extra ondersteuning nodig hebben als van mensen die op eigen kracht kunnen meedoen.

De minister-president bezoekt de Pluryn Werkenrode groep, waar jongeren met een lichte handicap worden begeleid naar actieve deelname aan de samenleving. Tevens wordt de vrijwilligersorganisatie Meldpunt Vrijwillige Thuiszorg bezocht en wordt een bezoek gebracht aan Het Dorp. Mede in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning zal deze instelling geleidelijk steeds meer hulp op wijkniveau aanbieden.

De Handbal Academie stelt jongeren in de gelegenheid te werken aan hun ambitie om topsporter te worden, in combinatie met een goede schoolopleiding. Ook wordt een bezoek gebracht aan Rentall, een bedrijf dat in samenwerking met het ROC Rijn IJssel jongeren opleidt op een manier die goed aansluit bij de beroepspraktijk.

Ook minister Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) brengt een bezoek aan Arnhem. Maandag 16 april gaat zij op wijkentoer in de wijk Klarendal. Dit wijkbezoek is het vierde van de wijkentoer langs alle 40 wijken onder het motto ‘samen buurten, samen binden’. Tijdens het werkbezoek, dat ’s ochtends en ’s middags plaatsvindt, voert de minister gesprekken met onder meer buurtbewoners, opbouwwerkers, wijkagenten, leraren en leerlingen en winkeliers.
Provincie:
Tag(s):