woensdag, 9. mei 2007 - 8:52

Basisschool de Kompas wint eerste Verkeers-veiligheidsprijs

Alkmaar

Basisschool de Kompas uit alkmaar heeft dit jaar de Verkeersveiligheidsprijs gewonnen. Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de Alkmaarse basisscholen, hebben op 19 april meegedaan aan het landelijke theoretische verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland.

De uitslagen gaven de basisscholen door aan de voorzitter van Verkeersouders Alkmaar. Die heeft vervolgens de resultaten naast elkaar gelegd met als conclusie dat de leerlingen van basisschool Het Kompas het hoogst scoorden. Voor dit behaalde resultaat ontvangen zij op 11 mei a.s. uit handen van wethouder H. Hansen de Verkeersveiligheidsprijs Alkmaar.

De Verkeersveiligheidsprijs Alkmaar, in de vorm van een wisselbeker, wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. De prijs is geïntroduceerd naar aanleiding van het Verkeersveiligheidsplan Alkmaar 2007 – 2010.

Voortvloeiend uit dat plan worden er verschillende activiteiten georganiseerd, waarvan een aantal gericht zijn op zwakke verkeersdeelnemers, zoals fietsende kinderen. Het praktische- en theoretische verkeersexamen zijn hier voorbeelden van.

De wisselbeker gaat vanaf nu jaarlijks naar de school die de beste resultaten boekt. Wint een school de beker drie keer achter elkaar, dan mag de school 'm uiteindelijk houden.

Daarnaast stelt de gemeente de hele maand juni een verrijdbaar verkeerslicht beschikbaar voor een verkeersproject op basisschool Het Kompas.
Provincie:
Tag(s):