donderdag, 12. april 2007 - 9:09

Basisschool krijgt eigen bibliotheek

Almere

In de openbare Daltonschool is de bijzondere bibliotheek ‘De Ontdekking’ geopend. Op de basisschool in de Noorderplassen, werd door Bibliotheek Almere een collectie boeken geplaatst waar de kinderen volop uit kunnen lenen.In samenspraak met de directeur van de school, Hans van Kooten, werden boeken geselecteerd die de kinderen kunnen lenen.

Enige tijd geleden ontvingen de kinderen al een bibliotheekpasje, waarmee in alle vestigingen (Stad, Haven en Buiten) van Bibliotheek Almere geleend kan worden. De collectie die nu gebruikt gaat worden is daar een aanvulling op. Voor veel kinderen die in ver af gelegen wijken wonen, is het moeilijk regelmatig de bibliotheek te bezoeken.

Er worden nu op diverse scholen collecties op maat geplaatst waardoor de scholen en Bibliotheek Almere hopen het leesplezier te bevorderen en te vergroten. Vrijwilligers gaan samen met leerlingen een aantal uren per week de boeken uitlenen.

Met de opening is de aftrap gegeven voor genieten van lezen wat mogelijk is door de grote variatie boeken: voor snelle lezers, voor langzame lezers, voor kinderen die het Engels beheersen en een kleine collectie informatieve boeken voor het maken van werkstukken. Zowel het team van de school als de afdeling Educatie van Bibliotheek Almere hopen op een groot succes!
Provincie:
Tag(s):