dinsdag, 3. april 2007 - 23:40

Bayern geeft Milan koek van eigen deeg

AC Milan heeft vanavond een koekje van eigen deeg gekregen van Bayern München. De Duitsers waren het hele duel de mindere van de Italianen, maar vertrokken desondanks met een riante uitgangspositie uit San Siro. Met 2-2 heeft de ploeg van Otmar Hitzfeld over twee weken alles in eigen hand.

Even voor rust leek er voor Milan geen vuiltje aan de lucht. Vijf minuten voor de pauze ontliep Pirlo de buitenspelval en kopte een passje van Oddo subtiel met een boog over de ver voor zijn doel staande Rensing, de vervanger van de geschorste Kahn, 1-0.

Tot vlak voor tijd leek Milan op een zekere overwinning af te koersen. Vanuit het niets bracht Van Buyten elf minuten voor tijd de Duitsers echter op gelijke hoogte. Een voorzet van Salihamidzic bereikte Pizzarro, die zijn kopbal geblokt zag worden en voor de voeten van de Belg zag ploffen. Van Buyten dacht niet na en tikte van dichtbij binnen.

Zes minuten voor tijd sloeg de jubelstemming bij de Duitsers weer om. Lucio gleed landgenoot Kaka reglementair onderuit in de zestien. De verdediger speelde overduidelijk de bal. Arbiter Baskakov uit Rusland oordeelde anders en legde de bal op de stip. Kaka zelf maakte vanaf elf meter geen fout en bracht Milan de 2-1 voorsprong.

Wederom dacht Milan de zege op zak te hebben, maar zoals het zelf al zo vaak deed in het verleden scoorden nu de Duitsers in de laatste minuut. Van Buyten was de gevierde man en bezorgde daarmee Milan een koek van eigen deeg.
Categorie:
Tag(s):