woensdag, 24. januari 2007 - 10:36

Beatrixpark dicht voor publiek

Almere

Woensdag is de de gemeente Almere begonnen met het afzetten van delen van de Noordzijde van het Beatrixpark. Door de storm is daar veel schade aangericht aan het groen. Inspectie door de gemeente wees uit dat de situatie daar te gevaarlijk is voor het passerende publiek. Aan de entrees van het Beatrixpark worden vanmiddag waarschuwingsborden geplaatst en de gevaarlijke plekken afgezet.

Veel van de schade is niet goed zichtbaar, maar kan ongelukken veroorzaken. Een groot aantal bomen staan door de storm niet stabiel meer in de grond en kunnen omvallen. Veel takken van bomen zijn beschadigd en kunnen al bij een klein zuchtje wind afbreken.

Het herstellen van de situatie in het Beatrixpark wordt uitgesteld totdat de gehavende bomen in meer bewoonde plekken van Almere zijn aangepakt. Dit bestaat uit het verwijderen van de in de weg liggende of gevaar opleverende bomen. Daarna wordt geïnventariseerd welke bomen enig gevaar op kunnen leveren. Dit wordt beoordeeld op scheuren in de grond, scheefstand, uitgebroken delen van de kroon en scheuren in de stam en grote takken. Als alle gevaarlijke situaties zijn opgelost wordt bekeken op welke plaatsen nieuwe bomen worden geplant. Mocht u zelf een gevaarlijke boom in de tuin hebben staan, laat een gespecialiseerd bedrijf de boom beoordelen en eventueel verwijderen! Afgebroken bomen liggen vaak onder grote spanning op de grond!
Provincie:
Tag(s):