woensdag, 13. juni 2007 - 17:18

Bedrijfsinbraken op Schiphol tot minimum gedaald

Schiphol

Het aantal inbraken uit bedrijfsgebouwen op Schiphol door middel van braak is in vier jaar tijd tot een minimum gedaald. In 2003 waren er bij de marechaussee op Schiphol nog 42 aangiftes van bedrijfsinbraken gemeld, en thans is over het gehele jaar 2007 nog maar 1 aangifte van bedrijfsinbraak geweest. Dit heeft de Koninklijke Marechaussee Schiphol
woensdag bekendgemaakt.

Deze daling is tot stand gekomen nadat de marechaussee in 2003 de bedrijventerreinen tot aandachtsgebied heeft aangemerkt en gestart is met de groep Bedrijfscriminaliteit en Preventie. Deze groep heeft de diverse bedrijven voorzien van preventieadvies en heeft tevens in samenwerking met de recherche van de marechaussee succes geboekt in het opsporen van daders en dadergroepen. Tevens fungeren zij als kenniscentrum voor het bestrijden van bedrijfscriminaliteit en preventie voor de op Schiphol gevestigde bedrijven.

Ook de verandering van de Luchtvaartwet, waarbij de bedrijven die luchtvracht verzenden gecertificeerd dienen te zijn, heeft mede bijgedragen aan de daling van het aantal inbraken. Door de invoering van de Luchtvaartwet zijn bedrijven verplicht om aan wettelijke veiligheidseisen te voldoen.

De marechaussee ziet wel een toename van diefstal van kabels vanaf bouwterreinen en vanuit containers. Deze kabels worden gestript en het overgebleven koper wordt verkocht. Behalve de materiele schade is er in een enkel geval ook vervolgschade doordat een bouwproject voor korte tijd stil heeft gelegen. Ook deze vorm van criminaliteit zal de marechaussee, door het geven van preventieadvies en extra surveillance inzet, terugdringen.
Provincie:
Tag(s):