dinsdag, 18. december 2007 - 13:17

Bedrijfspand in brand gestoken

Enschede

Bij een bedrijfspand aan de Blekerstraat in Enschede heeft zondagavond een brand gewoed. Na onderzoek door de technische recherche bleek dat de oorzaak hiervan brandstichting is. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Op zondag 16 december werd omstreeks 21.20 uur gemeld dat er brand was bij een pand aan de Blekerstraat in Enschede. Ter plaatse bleek dat er in de opslagruimte van het bedrijfspand een brand woedde. Terwijl de brandweer het vuur bluste, spraken agenten met een beveiligingsmedewerker van het pand.

Hij vertelde dat hij de brand na een melding had opgemerkt en het alarmnummer had gebeld. De agenten zagen na onderzoek dat aan de voorzijde van het pand een ruit vernield was.

De technische recherche stelde een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Hieruit bleek dat er sprake is van brandstichting. De schade aan het pand is door snel optreden beperkt gebleven.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben, dat in verband zou kunnen staan met de brandstichting. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente.
Provincie:
Tag(s):