vrijdag, 21. september 2007 - 18:20

Beeld voor vuilnismannen wordt onthuld

Amsterdam

Op zaterdag 22 september wordt op het Kwakersplein in Amsterdam het standbeeld van De Ratelaar onthuld als ode aan de vuilnisman. Voorafgaand aan deze onthulling rijdt een bonte stoet van oude en moderne reinigingsvoer¬tuigen in een optocht door het stadsdeel Oud West.

Amsterdam viert zo het 130 jarig bestaan van de reiniging in haar stad. De gemeente Amsterdam en de stadsdelen werken dag in dag uit hard aan een schone en leefbare stad. Het opruimen, inzamelen en verwerken van afval gebeurt met behulp van de inzet van veel mensen en materieel. Met een campagne “Reiniging Amsterdam. Bedankt!� worden de Amsterdammers actief betrokken bij het bedanken van de reiniging.

Zaterdag 22 september is de Nationale Afval en Recyclingdag en Amsterdam heeft omdat de Amsterdamse reiniging dit jaar 130 jaar bestaat, een heel eigen invulling gegeven aan deze landelijke open dag. Vanaf 11.30 uur start een optocht door de stad en net als vroeger zal de ratelaar voorop lopen. Om 14.00 uur wordt het beeld onthuld.
Provincie:
Tag(s):