zaterdag, 27. januari 2007 - 15:55

Bejaarde spookrijder veroorzaakt verkeers-ongevallen

Wieringerwerf

Vrijdagmiddag zorgde een 85-jarige spookrijder uit Oosterblokker voor veel paniek op de Rijksweg A7. Ter hoogte van Wieringerwerf was hij de veroorzaker van twee verkeersongevallen waarbij twee mensen gewond raakte.

De man reed met zijn auto over de verkeerde rijbaan van de Rijksweg A7 komen uit de richting van Den Oever. Ter hoogte van Wieringerwerf was een 46-jarige bestuurster van een personenauto uit De Goorn juist bezig met een inhaalmanoeuvre toen zij plotseling de ‘spookrijder’ voor zich op zag doemen. Om een aanrijding te voorkomen stuurde zij scherp naar rechts, sloeg over de kop en kwam vervolgens in de berm tegen een boom tot stilstand.

Hierbij raakte de bestuurster en een bij haar in de auto zittende 74-jarige vrouw uit Avenhorn, gewond. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. De verdachte reed na de aanrijding door. Een kilometer verderop, ter hoogte van de ongelijkvloerse kruising van de Rijksweg A7 met de Westerterpweg veroorzaakte hij een tweede aanrijding.

Hij botste met zijn auto tegen een personenauto bestuurd door een44-jarige man uit Den Oever. Bij deze aanrijding raakte niemand gewond. Ook nu reed de ‘spookrijder’ na de aanrijding door. Uiteindelijk kon hij ter hoogte van de afslag Middenmeer tot stoppen worden gedwongen. De bestuurder is vervolgens aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):