zondag, 28. januari 2007 - 20:43

Belangstellenden welkom op de 'Intensive Care open dag'

Emmen

Wilt u eens ervaren hoe het is om met de ademhaling geholpen te worden of hoe het voelt om in een zwevend bed te liggen, ga dan dinsdag a.s. naar het Scheper ziekenhuis in Emmen. Dan is het namelijk 25 jaar geleden dat er in het Scheper Ziekenhuis een formele afdeling geopend werd voor de behandeling en verzorging van ernstig zieke patiënten, genaamd de Intensive Care.

In de loop van de jaren is er heel veel veranderd en verbeterd in de zorg voor deze groep patiënten en de ontwikkelingen staan zeker nog niet stil. Ook heeft de Intensive Care in het Scheper Ziekenhuis in die 25 jaar een groeiende en belangrijke rol gekregen waar het gaat om de intensieve zorg in de gehele provincie Drenthe.

Een dergelijk jubileum wil het ziekenhuis niet ongemerkt voorbij laten gaan en het is dan ook de bedoeling om aan alle belangstellenden te laten zien wat de mogelijkheden tegenwoordig zijn om veel belangrijke functies van het menselijke lichaam te ondersteunen danwel over te nemen.

In het atrium van het ziekenhuis zal een Intensive Care markt voor belangstellenden plaatsvinden. Deze markt bestaat uit diverse stands waarin allerlei apparatuur staat opgesteld die op een dergelijke afdeling gebruikt wordt. Intensive Care verpleegkundigen zijn aanwezig om vragen van het publiek te beantwoorden.

Wilt u weten hoe uw bloeddruk nu gemeten wordt en eventueel dit zelf doen? Dan bent u van harte welkom op deze dag Ook is het mogelijk om een Intensive Care kamer te bekijken en te reanimatietechnieken te oefenen op een pop.

Belangstellenden zijn van harte welkom op 30 januari tussen 9.30 en 15.30 uur in het Scheper Ziekenhuis Emmen.
Provincie:
Tag(s):