dinsdag, 17. april 2007 - 8:36

Belastingdienst en RDW blokkeren kentekens wanbetalers

Veendam

De Belastingdienst en de RDW gaan voorkomen dat notoire wanbetalers motorrijtuigenbelasting nieuwe kentekens op hun naam kunnen overschrijven. Mensen die 5 keer hun motorrijtuigenbelasting niet, of niet geheel hebben betaald, worden bij de RDW in Veendam geregistreerd. Deze zorgt voor een blokkering in het RDW systeem gekoppeld aan het sofinummer van de wanbetaler.

Wanbetalers die op het postkantoor proberen een nieuw voertuig op hun naam te laten zetten komen dan van een koude kermis thuis. De Belastingdienst verstuurt nog deze week zo’n 2000 brieven om wanbetalers te waarschuwen voor een dreigende blokkering.

De blokkade wordt pas opgeheven als de openstaande belastingschulden zijn voldaan. De blokkade geldt voor het overschrijven van auto’s, motoren, caravans, bromfietsen, scooters en aanhangwagens.

Wie een betalingsachterstand heeft met het betalen van motorrijtuigenbelasting ontvangt voortaan onmiddellijk een waarschuwingsbrief. Hierin wordt gewezen op de gevolgen van het niet-betalen. Overigens zal de meerderheid van het publiek hier niet mee te maken krijgen omdat zij de motorrijtuigenbelasting via een automatische incasso betalen.

De proef met de kentekenblokkering start in enkele regio’s en wordt in 2008 landelijk ingevoerd.
Provincie:
Tag(s):