vrijdag, 27. april 2007 - 15:27

Belastingdienst helpt op zaterdag met toeslagproblemen

Amsterdam

In Amsterdam en Den Haag ontvangt de Belastingdienst/Toeslagen morgen tijdens een zaterdagochtendopenstelling een eerste groep toeslaggerechtigden voor een persoonlijk gesprek. Deze burgers hadden in 2006 problemen met de uitbetaling van hun huur- of zorgtoeslag. Ondanks meerdere pogingen is het niet gelukt de problemen geautomatiseerd op te lossen.

In een één-op-één-gesprek met een medewerker van Belastingdienst/Toeslagen worden de knelpunten in de toeslagaanvraag opgelost en wordt het jaar 2006 afgesloten. Waar nodig wordt ook de lopende aanvraag over 2007 aangepast.

Deze eerste groep bestaat uit mensen die zich zélf hebben gemeld naar aanleiding van berichten in de media. Door extra inspanningen van Belastingdienst/Toeslagen in de afgelopen twee maanden is een groot deel van de problemen al opgelost. Daarom blijft het aantal gesprekken morgen beperkt.

In de loop van mei nodigt Belastingdienst zelf die burgers uit voor een gesprek die complexe problemen hebben in hun toeslagaanvraag. Belastingdienst schat het aantal mensen dat wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek op circa 2000 van de in totaal 6 miljoen toeslaggerechtigden.
Provincie:
Tag(s):