donderdag, 17. mei 2007 - 10:13

Belluidsters voor opening kaasmarkt bekend

Alkmaar

Corine van de Ridder en Mariska Venneker - Van de Ridder openen op vrijdag 18 mei om 10.00 uur de Alkmaarse kaasmarkt met het luiden van de bel. Zij doen dat op uitnodiging van de wethouder Monumentenzorg van Alkmaar, de heer Henk Hansen.

In april jl. heeft de Stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk Alkmaar voor de eerste keer en met veel succes, de Laurensveiling georganiseerd. De opbrengst van de veiling is bestemd voor de restauratie van de 17e-eeuwse kroonluchters die in de Grote Sint Laurenskerk hangen.

De gemeente Alkmaar heeft voor de veiling een kavel ter beschikking gesteld: het luiden van de bel van de kaasmarkt. Deze kavel is gekocht door het bedrijf van de ouders van de belluidsters, Van de Ridder Makelaardij uit Broek op Langedijk. De heer en mevrouw Van de Ridder laten de eer om de bel te luiden graag over aan hun dochters Corine en Mariska, daarbij geholpen door de kleindochters Romy en Rosalie.

De familie Van de Ridder wordt om 09.30 uur ontvangen in Grand Café Henry’s door wethouder Hansen. Na een kopje koffie vertrekt het gezelschap naar de kaasmarkt waar de dames om 10.00 uur precies de bel luiden, het teken dat de kaasmarkt kan beginnen.

Aansluitend krijgen ze een rondleiding over de markt en vertelt kaasvader Kees Koopman in de kaasdragerskamer over de tradities van het Alkmaarse kaasdragersgilde. Ook de voorzitter van de Vrienden Stichting, de heer Harry van de Kuijt, is bij het programma aanwezig.
Provincie:
Tag(s):