dinsdag, 1. mei 2007 - 10:23

Berenbos Rhenen verwelkomt drie Georgische beren

Rhenen

Na lang wachten zetten vandaag eindelijk de drie Georgische beren voet in Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen. De beren, drie jonge mannetjes, woonden in een gesloten gemeentelijke dierentuin in Rustavi, Georgië. Deze dierentuin werd vorig jaar gesloten. Wegens gebrek aan financiële middelen om de beren te verzorgen zag de eigenaar van de beren in euthanasie nog de enige oplossing. Gelukkig kon Alertis – stichting voor beer - en natuurbescherming, ze redden door ze in Het Berenbos Rhenen op te vangen.

Na maanden van voorbereiding konden de drie beren vandaag naar Nederland komen. Alertis heeft hierin samengewerkt met Ouwehands Dierenpark Rhenen en de Georgische natuurbeschermingsorganisatie NACRES. Het transport werd verzorgd door Zoologistics. Om 12.40 uur zondag landde het Russisch vrachtvliegtuig (Antonov 12), dat de beren met een directe vlucht van Tbilisi (Georgië) naar Maastricht vloog.

Een vrachtwagen vervoerde ze vervolgens naar Het Berenbos in Rhenen. De beren zitten nu voor een bepaalde periode in quarantaine, waar ze een uitgebreide veterinaire controle krijgen en, indien nodig, worden behandeld. Na de quarantaineperiode begint het introductieproces. Een proces dat met veel zorg wordt voorbereid en uitgevoerd, omdat het niet goed is om de beren direct bij alle huidige bewoners te laten.
Provincie:
Tag(s):