woensdag, 18. april 2007 - 9:41

Bescheiden consumptie-groei in februari

Amstelveen

Huishoudens hebben in februari van dit jaar 1,2 procent meer besteed aan goederen en diensten dan in februari 2006. Deze groei is iets hoger dan die van januari, maar lager dan de gemiddelde groei van vorig jaar. Aan goederen is 0,5 procent meer uitgegeven. De bestedingen aan diensten zijn met 1,9 procent toegenomen. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Meer besteed aan duurzame goederen
Huishoudens hebben in februari 5,8 procent meer besteed aan duurzame goederen dan een jaar eerder. Ze gaven vooral meer uit aan kleding en schoeisel. De consumptiegroei van de duurzame goederen lag in februari ongeveer weer op het niveau van vorig jaar. De groei van de bestedingen aan voedings- en genotmiddelen was met 0,4 procent bescheiden.

Opnieuw minder gasverbruik
Ook februari was een zachte wintermaand. Huishoudens hebben in deze maand ruim 20 procent minder gas verbruikt dan een jaar eerder. Hierdoor waren de bestedingen aan overige goederen 5,4 procent lager. Tot de overige goederen behoren naast gas ook onder meer boeken, planten, cosmetica en motorbrandstoffen. Het lage gasverbruik drukte de totale consumptiegroei met circa 0,5 procentpunt.
Categorie:
Tag(s):