vrijdag, 30. maart 2007 - 8:07

Bespaarbaar-nieuwe campagne voor woningbezitters

Uithoorn

De gemeente Uithoorn is één van de gemeenten in Noord Holland die de nieuwe campagne: 'Bespaarbaar' onder de aandacht wil brengen van particuliere woningbezitters. De energiebesparingscampagne is een initiatief van Noord Hollandse gemeenten,de Amsterdamse stadsdelen en het CO2 servicepunt van de provincie Noord Holland.

Particuliere woningbezitters kunnen nu hun energieverbruik in beeld kijgen en ontdekken waar besparen mogelijk is. Daar worden zowel uw portemonnee als het klimaat beter van.

“Een beter milieu begint bij jezelf�, kleinschalig en dichtbij helpt grotere problemen aan te pakken. Vanwege de link tussen klimaatverandering en het gebruik van fossiele brandstoffen of eigenlijk energie is het zinvol om eens te kijken waar in uw huis op energie bespaard kan worden.

Investeren of ander gedrag
Het gaat daarbij om zowel investerings- als gedragsmaatregelen om uw woning energiezuiniger te maken.

Investeringsmaatregelen zijn bijvoorbeeld dak- en vloerisolatie of het plaatsen van een zonneboiler. Met dat soort maatregelen bespaart u fors op uw jaarlijkse uitgaven voor gas en elektriciteit.

Een gedragsverandering zoals regelmatig het huis luchten levert al gauw vijf tientjes per jaar op.

Hoe weet ú wat ú kunt doen om te besparen?
Centraal element in de campagne is de energiescan op de site www.BespaarDaar.nl. Met behulp van de energiescan ontdekt u in enkele minuten hoe uw huis energiezuiniger kan.

Op BespaarDaar.nl krijgt u per energiemaatregel concrete adviezen en informatie. Ook kan direct een offerte worden aangevraagd bij bedrijven die de energiemaatregelen uitvoeren.

Zeker nu de kosten voor gas en elektriciteit alsmaar stijgen is het handig om te weten waar u op moet letten als u energie wilt besparen.
Provincie:
Tag(s):