dinsdag, 2. januari 2007 - 9:52

Beste coverbands van Gelderland in finale

Silvolde

Zaterdag 13 januari vindt de allerlaatste regiofinale van Dommelsch Clash of the Cover Bands 2006 plaats in ’t Pakhuus in Silvolde. Zes coverbands uit de regio Gelderland kruisen die avond de degens om een van de felbegeerde plekken in de landelijke halve finales van de ‘Dommelsch Clash of the Coverbands’ te bemachtigen.

De twee winnaars van deze regiofinale, één gekozen door de vakjury én de ‘Public’s Favourite’, mogen op zaterdag 10 februari het podium bestijgen tijdens de landelijke halve finales in dé poptempel van Nederland, Paradiso, te Amsterdam.

Zes spectaculaire coverbands die in de regiofinale van Dommelsch Clash of the Cover Bands staan, komen steeds dichter bij een plaats in de halve finales in Paradiso. In deze ronde voor regio Gelderland bewandelen de bands ‘The only road to Paradiso’ in de zoektocht naar de ‘Beste coverband van Nederland’.

Buiten de vakkundige jury heeft ook het altijd kritische publiek een belangrijke stem bij de selectie van het beste band talent. De band met de meeste publieksstemmen plaatst zich ook voor Paradiso.

Op de website www.dommelschclash.nl kunnen fans ook op hun favoriet stemmen door hun stem uit te brengen op de live opgenomen singles van de deelnemende bands uit de finalerondes in ‘The Clash Hitlijst’. De singles met de meeste stemmen komen in de wekelijkse ‘The Clash Hitlijst’ te staan en worden op verschillende radiostations uitgezonden; waaronder City FM Classic Rock en Rebecca FM Classic Rock.

Op 13 januari vanaf 19.30 uur gaan de volgende bands in willekeurige volgorde de onderlinge strijd aan om hun droom werkelijkheid te maken:

het Lifelike is een 4-mans Pop, Rock en Funk band uit Arnhem. Lifelike is een prettig gestoorde band met ballen. De band staat garant voor een selectief repertoire met covers uit de tijd van The Police en Van Halen tot aan covers van nu, zoals Red Hot Chili Peppers en Greenday. Met Lifelike lijkt het deze muzikanten gelukt te zijn een band te hebben gevormd die muzikaal van een hoog niveau is en waarbij humor niet uit het oog verloren wordt.

The Avalanche is een 5-mans rockband uit Vorden. The Avalanche is een rock-cover band in de breedste zin van het woord. Het repertoire gaat van Cuby and the Blizzards tot System of a Down en weer terug. De band is zo'n 2,5 jaar geleden begonnen als gelegenheidsband en is daarna nooit meer uit elkaar gegaan. Wel is The Avalanche in oktober verrijkt met een toetseniste.

Ben Folds Revive is een 4-mans Ben Folds tribute uit Wehl. Ben Folds Revive brengt de piano-georiënteerde muziek van Ben Folds (Five) in Nederland weer tot leven, variërend van 'luisterliedjes' tot ruwe pop met jazzinvloeden en een vleugje humor. In Nederland is de muziek van Folds bekend bij een veel te kleine groep - en onbekend bij een veel te grote groep mensen. Een van de drijfveren van Ben Folds Revive is deze grote groep mensen die onbekend zijn met deze band in aantal te laten slinken.

Mixxed is een 7-mans Pop, Rock coverband uit Sinderen. Mixxed speelt covers van de jaren '60 tot nu. Dit gecombineerd met de wisselende leeftijden van de bandleden (van 16 t/m 51 jaar) verklaart meteen de naam! Mixxed zet een knallend optreden neer en weet er hoe dan ook een gaaf en energiek feest van te maken! Een greep uit het repertoire: Anouk, CCR, Normaal, Golden Earring, The Cardigans, Tina Turner, Robbie Williams, Status Quo, Dire straits en ga zo maar door...

Blinded is een jonge 5-mans Pop, Rock coverband uit de omgeving van Harreveld/ Lichtenvoorde. De band speelt o.a. nummers van Anouk, Skunk Anansie, De Dijk en vele anderen. Blinded vindt het leuk om oude nummers in een nieuw jasje te steken, zoals ‘gouwe ouwe’ van bijv. Dusty Springfield en Lynyrd Skynyrd.

Short Circuit is de 6-mans Pop, Rock coverband uit Arnhem. Ze spelen bekende covers van Kane, Anouk en Ilse de Lange, maar ook covers van Eva Cassidy en Ana Maria Jopek. Het doel is niet altijd om het origineel te evenaren, eigen inbreng vindt Short Circuit ook belangrijk.

Na deze laatste regiofinale zijn alle plaatsen voor de landelijke halve finales in Paradiso te Amsterdam op zaterdag 10 februari vergeven. De zestien meest talentvolle coverbands gaan op deze dag met elkaar de strijd aan op weg naar de titel ‘Beste coverband van Nederland’!

De landelijke halve finales van Dommelsch Clash of the Cover Bands op zaterdag 10 februari 2007 zullen worden gepresenteerd door Giel Beelen en Gerard Ekdom.

De inschrijvingen voor ‘Dommelsch Clash of the Cover Bands 2007’ zijn alweer begonnen. Coverbands kunnen zich inschrijven via www.dommelschclash.nl.
Provincie:
Tag(s):