vrijdag, 23. november 2007 - 18:08

Beste jonge wetenschapsjournalist bekend gemaakt

Amsterdam

Vandaag, vrijdag 23 november werd in Felix Meritis te Amsterdam de 'Glazen Griffioen' uitgereikt aan Nienke Beintema voor haar artikel ‘Aardmeting’ in Natuur-wetenschap en Techniek nummer 12-2006. De tweede prijs ging naar Niki Korteweg en de derde prijs naar Dagmar van der Neut.

De jury, bestaande uit onder andere Suzanne Weusten van de Volkskrant en Govert Schilling van de Vereniging voor Wetenschapsjournalisten, vindt Aardmeting zeer origineel van onderwerp. De lezer wordt als het ware meegevoerd. De jury vond het artikel een sterke inhoud hebben maar tegelijkertijd spannend en sfeervol. Het artikel is geschreven in de vorm van een reisverslag en door deze originele combinatie uniek. De schrijfster treedt letterlijk in de voetsporen van een bekende Duitse astronoom en neemt de lezer mee naar vroeger tijden.

De Glazen Griffioen werd voor de derde keer uitgereikt. De prijs, mede mogelijk gemaakt door de Vereniging VU-Windesheim, bestaat uit een geldbedrag van € 10.000 en een glasobject (‘de Glazen Griffioen’).
Provincie:
Tag(s):