donderdag, 31. mei 2007 - 15:29

Bestuurder ambulancemotor overreden

Een 52-jarige motorrijder uit Eindhoven is donderdagochtend rond 11.30 uur op de rijksweg A2 ter hoogte van Maarssen in de richting Den Bosch ten val gekomen en is daarna overreden door de bestuurder van een personenauto. De motorrijder is met diverse botbreuken overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Dit heeft het KLPD donderdag bekendgemaakt.

De motorrijder reed met een opvallende ambulancemotor op de linker rijstrook. Hij reed met de blauwe zwaailichten aan achter een bestuurder van een Fiat die voor hem bleef rijden. Op een gegeven moment haalde de motorrijder de bestuurder van de Fiat rechts in en probeerde met gebaren aan te geven dat de middelste rijstrook vrij was. Hij reed ter hoogte van het nieuwe weggedeelte van de A2 tussen de afrit en de toerit Maarssen.

In de chicane van het oude naar het nieuwe gedeelte van de A2 kwam hij onbedoeld op de middelste rijstrook te rijden waar al een personenauto reed. Kennelijk remde de motorrijder te hard en kwam daarbij ten val. De bestuurder van de Fiat kon de motorrijder ondanks hard remmen niet meer ontwijken en reed hem aan.

De motorrijder was geen ziekenbroeder. Hij bracht de motor over van de dealer naar de ambulancedienst. Hij verklaarde dat hij niet wist dat de blauwe zwaailichten aanstonden. De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft een onderzoek ingesteld rond het ongeval.
Provincie:
Tag(s):