dinsdag, 27. maart 2007 - 9:21

Betaald parkeren Veemarktplein Sneek

Sneek

Met ingang van maandag 2 april moet op het Veemarktplein in Sneek betaald worden voor het parkeren. Deze week worden de parkeerautomaten geplaatst. Regelmatige gebruikers van het terrein hebben de voorbereidingen daarvoor inmiddels al kunnen zien. Verspreid over het terrein is de fundering voor de zeven nieuwe parkeerautomaten inmiddels aangelegd

Voor parkeren op het Veemarktterrein geldt hetzelfde tarief als op de andere terreinen rond de stadskern, zoals op het Normandiaplein en op het Sint Antoniusplein. Het tarief is € 0,60 per uur of € 3 euro voor een dagkaart. Voor wie meerdere dagen achtereen wil parkeren, kan voor € 7,50 een weekkaart aanschaffen. Deze kaarten zijn verkrijgbaar bij de parkeerautomaten.

Automobilisten die dagelijks hun auto op het Veemarktterrein parkeren, kunnen een maand- of jaarkaart aanschaffen bij de afdeling Vergunningen en Toezicht van de gemeente Sneek. Een maandkaart kost € 18,-- en een jaarkaart € 180,--. Het Veemarktterrein is nu nog vaak druk bezet. De verwachting is dat dankzij het betaald parkeren een meer gelijkmatige spreiding over de terreinen rond de binnenstad plaats zal vinden. Op het Veemarktterrein komt dan meer ruimte.

De opbrengsten uit de parkeerautomaten worden gebruikt om de parkeercapaciteit rond de stadskern de komende jaren verder uit te breiden. Een belangrijke uitbreiding komt aan het Boschplein. Daar wordt dit najaar gestart met de bouw een parkeergarage met 600 plaatsen. Als de garage klaar is, is ook de optimalisatie van A7-Sneek, Stadsrondweg-zuid grotendeels gereed. De nieuwe garage ligt dan aan één van de belangrijkste invalswegen naar het centrum.
Provincie:
Tag(s):