donderdag, 17. mei 2007 - 10:19

BeterBoek voor zieke patientjes

Emmen

Vijf spelers van FC Emmen hebben woensdagmiddag op kinder- en jeugdafdeling van het Scheper Ziekenhuis in Emmen het BeterBoek uitgereikt aan de kinderen die in het ziekenhuis verblijven. De vijf voetballers, Angelo Zimmerman, Christy Bonevacia, Mourad Mghizrat, Rachid El Kaliti en Robin Demeijer werden op feestelijke wijze in de speelzaal, door de 15 patientjes verwelkomd die momenteel op de afdeling verblijven.

Het BeterBoek is een veelzijdig, leuk en informatief voorlichtingsboek voor kinderen die op de kinderafdeling verblijven.

Met het BeterBoek worden kinderen op een heldere en begrijpelijke manier geïnformeerd over het ziekenhuis. Belicht worden o.a. narcose en operatie, het infuus en de röntgenafdeling. De voorlichting is op leuke wijze verwerkt in strips, puzzels en spellen.

Het BeterBoek bevat daarnaast informatieve en leuke links, ruimte om verhalen te schrijven en grappige weetjes over het menselijk lichaam. Een ziekenhuisverblijf heeft veel impact op een kind. Daarom biedt Het BeterBoek de ruimte om ervaringen die het kind opdoet in het ziekenhuis een plek te geven.

Kinderen kunnen in Het BeterBoek o.a. tekenen hoe ze zich voelen, verhalen schrijven over hun ervaringen en o.a. foto’s en kaarten inplakken. Ook kunnen familie, (school)vriendjes, de kinderen op de afdeling en ziekenhuismedewerkers hun naam en een berichtje achterlaten.

Kinderen maken er zo hun persoonlijke herinneringsboek van. Het BeterBoek wordt uitgegeven met een harde kaft, zodat de uitgave een duurzaam karakter heeft. Dit alles maakt Het BeterBoek tot een waardevol bewaarboek.

Realisatie van Het BeterBoek zou onmogelijk zijn geweest zonder financiële steun van bedrijven en instellingen in het verzorgingsgebied van het ziekenhuis. Het Scheper Ziekenhuis is blij met dit extra stukje educatieve recreatie voor de kinderen op de afdeling en is de bedrijven uit de regio zeer dankbaar voor hun bijdragen.
Provincie:
Tag(s):